JAGODNI TIRAMISU

 

 

SESTAVINE     

1 kg jagod

400 g baby piškotov

500 g sira mascarpone

2 veliki žlici kisle smetane

7 velikih žlic sladkorja

2 vaniljeva sladkorja

200 g smetane za stepanje

3jajca

3 velike žlice soka limon

 

                                              

POSTOPEK

  1. Jagode operemo ter jih damo v odcejalno posodo.
  1. Narežemo na koščke, nanje pa posujem malo sladkorja, da spustijo svoj sok.
  2. V  posodi pustimo stati kakšne pol ure, nato pa jagode še ožamemo.
  3. V drugo posodo lahko že dodamo mascarpone, kislo smetano, sladkor, vaniljev sladkor ter sok
  4. Beljake in rumenjake ločimo. Rumenjake dodamo v posodo, kjer so ostale stvari za kremo. Vse skupaj dobro zmešamo. Beljake stepemo ter jih na koncu dodamo tej kremi.
  5. V sok od jagod namakamo piškote. Ena plast piškotov, ena plast kreme… To počnemo, dokler nam ne zmanjka piškotov.
  6. Na koncu stepemo še smetano, ter jo namažemo na tiramisu.

Po želji ga lahko posujete s kakavom ali na koščke narezanimi jagodami.

Pa dober tek!

 

JAGODNI TIRAMISU lahko najdete tudi na spletni strani: https://www.kulinarika.net/recepti/sladice/jagodni-tiramisu/19740/