V petek, 19.4.2024, se je na igrišču nove šole v Škofijah, ki ima pod svojim okriljem tudi vrtec, odvijal prijeten dogodek, z namenom povezovanja, igranja, zdravega tekmovanja in druženja – CICIŽUR.

CICIŽUR je srečanje predšolskih otrok, ki so vključeni v vrtce ob šoli.
Dogodek tradicionalno poteka že petnajsto leto zapored. Otroci se skupaj igrajo in povezujejo, tekmujejo v spretnostnih in zabavnih igrah, pri tem pa razvijajo motorične spretnosti, koordinacijo, ravnotežje. Se medsebojno družijo in razvijajo spoštljiv odnos do sovrstnikov, potrpežljivost in medsebojno pomoč ter sodelovanje.

Otroci vrtecev pri osnovni šoli Škofije, Dekani, Gračišče, Ankaran, Marezige, Šmarje in Sečovlje so se zbrali na vrtčevskem igrišču. Pozdravila jih je ravnateljica OŠ Oskarja Kovačiča in vrtca Škofije, ga. Eneja Baloh in podžupanja MOK, ga. Mateja Hrvatin Kozlovič.
Po nagovoru in podanih navodilih se se odpravili na šolsko igrišče, kjer so se preizkusili v »športno zabavo-tekmovalnem delu«. Po gibalnih dejavnostih pa so se otroci in strokovni delavci družili, se skupaj igrali in sladkali z zdravimi posladki.

Kako smo dan preživeli, pogeljte v fotogaleriji, s klikom na spodnjo sličico ali na naslednjo povezavo: https://fotogalerija-cicižur